Hoe SmartEagle bijdraagt aan ‘het nieuwe werken’

Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat het dagelijks werk op een vaste werkplek en op kantoor plaatsvindt. Bij ‘het nieuwe werken’ draait het om geheel of gedeeltelijk vanuit huis werken en om flexibele (dynamische) werkplekken op kantoor. Lees in dit artikel hoe SmartEagle werkgevers en werknemers helpt om van de nieuwe manier van werken een doorslaand succes te maken.

SmartEagle en ‘het nieuwe werken’

SmartEagle geeft via slimme sensoren, die via wifi of een bekabelde internetverbinding zijn verbonden met een online controlepaneel (web-portal) en app, realtime inzicht in de status van alle beschikbare werkplekken, helemaal in het kader van ‘het nieuwe werken’. De facility manager en alle werknemers kunnen daardoor in één oogopslag zien of en waar er op dat moment een werkplek beschikbaar is. Hiervoor maakt SmartEagle geen gebruik van cameradetectie, maar van slimme sensoren die de aanwezigheid van personen en dynamische objecten – spullen die niet tot de vaste kantoorinrichting behoren – opmerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jas die over een bureaustoel is gehangen, een mobiele telefoon, iPad of tas die op een bureau zijn neergelegd etc. Deze gegevens geven de strategisch in een ruimte opgehangen sensoren door aan het digitale controlepaneel en de gebruikersapp. Hierbij worden dus geen camerabeelden gebruikt, er komt niemand in beeld en er worden geen persoonlijke gegevens van medewerkers en bezoekers gevraagd of opgeslagen. SmartEagle is dus een volledig AVG-proof digitaal detectiesysteem.

Dé oplossing voor slimme werkgevers

Nu u weet hoe SmartEagle in grote lijnen werkt wordt het waarschijnlijk ook al meer duidelijk wat daarvan de voordelen zijn binnen ‘het nieuwe werken’. U wilt als werkgever immers werknemers die zo productief mogelijk zijn, de facility manager binnen uw organisatie wil dat er zo optimaal mogelijk gebruikgemaakt wordt van alle kantoorfaciliteiten en werknemers willen simpelweg een veilige werkplek en direct kunnen zien of en waar er op dat moment een plek beschikbaar is. Op al deze punten levert SmartEagle een belangrijke bijdrage. Medewerkers zien ook in grotere bedrijven met meerdere kantoortuinen en diverse verdiepingen, direct waar ze kunnen gaan zitten om te werken. Dat zorgt voor enorm veel rust en efficiëntie binnen een bedrijf. Het niet meer hoeven te zoeken naar een beschikbare werkplek zorgt bovendien voor een veel effectievere invulling van de werktijd. Een win-winsituatie zullen we maar zeggen.

Real-time werkplekindicatie

In de inleiding van dit artikel stipten we ook het geheel of gedeeltelijk vanuit huis werken al even aan. In steeds meer bedrijven werken parttimers en medewerkers die voor hun functie vaak de baan op zijn. Door deze dynamiek is lang niet voor iedereen duidelijk hoe de kantoorbezetting er op alle werkdagen en tijdframes uitziet. SmartEagle neemt die onduidelijkheid volledig weg. Iedereen binnen de organisatie kan via de gebruikersapp namelijk meteen zien of en waar er op dat moment werkplekken vrij zijn. Dat betekent ook dat een werknemer daaruit de conclusie kan trekken dat het verstandiger is om op de drukste dag(en) of dagdelen niet op kantoor, maar vanuit huis te werken. Wat heeft het immers voor zin om eindeloos lang door een drukbezet kantoorpand te lopen, tevergeefs zoekend naar een vrije werkplek? Neem daarbij ook de tijd en kosten voor woon-werkverkeer en u komt als werkgever snel tot de conclusie dat de aanschaf van SmartEagle een hele slimme investering is. Het is een detectiesysteem dat zichzelf razendsnel terugverdient.

Naar overzicht