Met SmartEagle houdt u zicht op de bezettingsgraad

Mede door de pandemie zijn wij er ons nog beter van bewust geworden hoe belangrijk het is om met niet teveel mensen tegelijk in één bepaalde ruimte te zijn. Hierdoor is zicht op de bezettingsgraad van cruciaal belang geworden. In dit artikel lichten wij toe hoe SmartEagle kan helpen bij het monitoren van de bezettingsgraad in kantoren, vergaderruimten, collegezalen, leslokalen, bibliotheken, restaurants, winkels en andere openbare ruimtes, zodat u een fijne en veilige werkplek kunt bieden aan uw werknemers.

Zicht op de bezettingsgraad

Als we spreken over het meten van de bezettingsgraad in een bepaalde ruimte en wat SmartEagle daarbij kan betekenen, dan is het zo dat via één of meerdere sensoren zicht is op hoeveel mensen zich in een bepaalde zone bevinden, waar die zich bevinden en hoeveel afstand er is tussen de aanwezigen onderling. Deze informatie wordt door de sensor(en) via een wifi- of bekabelde internetverbinding naar het  online controlepaneel (web-portal) doorgestuurd. Via dat digitale paneel heeft de facilitair manager direct zicht op de bezettingsgraad. Bij een te grote drukte kan direct worden ingegrepen, zodat iedereen voldoende beweegruimte en frisse lucht heeft. De ventilatie/luchtcirculatie in gebouwen is altijd berekend op een maximum aantal aanwezigen. Het is aan de beheerder van een gebouw, vaak een facilitair manager of conciërge, om aan te geven hoe het controlepaneel dient te worden ingericht qua plattegrond, aantal werkplekken, positie van de werkplekken en het maximum aantal personen dat in elke afzonderlijke ruimte aanwezig mag zijn. Iets dat helemaal binnen ‘het nieuwe werken‘ past.

Optimaal facilitair gebruik

Voor een werkgever of exploitant van een bedrijf of commerciële ruimte is inzicht in de gemiddelde bezettingsgraad in meerdere opzichten interessant en relevant. Denk daarbij natuurlijk op de eerste plaats aan de zo optimaal mogelijke benutting van alle beschikbare werkplekken of vergaderruimten. Maar ook het aantal in- en uitgaande bezoekers in een bibliotheek of winkel levert waardevolle data op voor een goede bedrijfseconomische en verantwoorde exploitatie.

Ook handig bij calamiteiten

Naast het monitoren van voldoende werkruimte, bewegingsvrijheid en gezonde atmosfeer kan SmartEagle ook prima van pas komen bij calamiteiten. Via het SmartEagle online controlepaneel of de app is in één oogopslag te zien of, waar en hoeveel mensen zich in het pand bevinden en houdt u zicht op de bezettingsgraad. Bij alarmering of ontruiming kan er dus snel en doelgericht worden ingegrepen.

Volledig AVG-proof

De privacy van alle aanwezigen blijft onder alle omstandigheden 100% gewaarborgd. SmartEagle maakt immers geen gebruik van cameradetectie, maar van slimme sensoren die uitsluitend signaleren of er zich mensen of dynamische objecten – spullen en/of persoonlijke eigendommen die niet standaard in een bepaalde ruimte of op een bepaalde werkplek aanwezig zijn – bevinden. SmartEagle brengt dus niemand herkenbaar in beeld en er worden op geen enkele manier persoonlijke gegevens van u, uw werknemers of bezoekers geregistreerd of uitgewisseld. Daarmee is SmartEagle niet alleen een uiterst functioneel detectiesysteem, maar ook volledig AVG-proof!