Werkplek bezetting

De sensor werkplek bezetting identificeert de status van elke werkplek: in gebruik, beschikbaar of passief bezet

Ruimte optimalisatie

Gedeeltelijk bezette bureaus kunnen na verloop van tijd worden opgeruimd.

Kostenbesparingen

Bespaar op schoonmaakwerkzaamheden bij ongebruikte werkplekken.

Werkplek bezetting

De sensor werkplek bezetting identificeert de status van elke werkplek: in gebruik, beschikbaar of passief bezet

Ruimte optimalisatie

Gedeeltelijk bezette bureaus kunnen na verloop van tijd worden opgeruimd.

Kostenbesparingen

Bespaar op schoonmaakwerkzaamheden bij ongebruikte werkplekken.

Sensoren voorzien van slimme software

Object recognition

Als werkgever wil je dat alle beschikbare werkplekken en vergaderruimten zo goed en efficiënt mogelijk benut worden. Voor werknemers geldt dat zij in één oogopslag moeten kunnen zien waar op dat moment een werkplek vrij is of waar er ruimte beschikbaar is voor een vergadering, intern overleg, brainstormsessie of ontvangst van klanten. Zeker in grotere bedrijven met veel flexibele werkplekken, verdeeld over verschillende afdelingen en meerdere verdiepingen, kan daar heel veel kostbare tijd en een hoop ergernis mee bespaard worden. SmartEagle biedt uitkomst. Met ons slimme sensorsysteem hebben werkgevers, facilitair managers en alle werknemers, altijd en overal real-time inzicht in de werkplekstatus.

SmartEagle maakt gebruik van object recognition. De gegevens van de sensor geven een beeld van de beschikbaarheid van elke werkplek: in gebruik/beschikbaar/passief bezet. De sensor wordt aan het plafond in een werkruimte gemonteerd en heeft 230V voeding nodig. Eén sensor heeft bij een montagehoogte van maximaal 2.60 meter een detectiebereik van 4.80 x 3.20 meter. Grotere ruimtes, zoals kantoortuinen, kunnen in meerdere detectiezones worden verdeeld, waarbij elke zone voorzien is van een aparte sensor werkplek bezetting. De sensor communiceert via een draadloze of een bekabelde verbinding met de Cloud.

Realtime inzicht

Digitaal dashboard en gebruikersapp

Via het online dashboard of de handige gebruikersapp ziet iedereen meteen of en waar er op de zaak nog werkplekken of vergaderruimten beschikbaar zijn, of dat het verstandiger is om vanuit huis of vanuit een andere locatie te werken. Zo toont het dashboard voor facility management de huidige status van de werkplekken en de ruimtes en het verloop ervan in de tijd. De facility manager kan zien welke werkruimtes bezet zijn en hoeveel mensen er in elk van deze ruimtes aanwezig is. Het dashboard kan alerts sturen als het maximum aantal mensen in een werkruimte wordt overgeschreden.

Medewerkers kunnen op de gebruikersapp de status van elke werkplek zien: in gebruik, beschikbaar of passief bezet. Daarmee kunnen zij snel een beschikbare werkplek vinden. Als een werkplek langer dan een ingestelde tijd passief bezet is, ontvangt de facility manager daarover een bericht.

 

 

 

Het nieuwe werken

Reductie van de stikstofuitstoot

SmartEagle levert daarmee dus ook een belangrijke bijdrage aan het zogenoemde hybride werken. Deels op kantoor en deels vanuit huis of op andere locaties. Dat levert in de praktijk heel veel extra productieve uren op, het scheelt de nodige reistijd en reiskosten en last but not least draagt het ook nog eens bij aan de reductie van de stikstofuitstoot.

Aan de slag

Vraag een demo of starterskit aan

Wij helpen u graag bij het zetten van de eerste stappen om te ontdekken welke voordelen het gebruik van de SmartEagle sensor heeft voor uw bedrijf. Met onze starterskit kunt u op een laagdrempelige manier direct zelf aan de slag. De SmartEagle starterskit bestaat uit 2 sensoren en een online dashboard. Als SmartEagle aan uw wensen en verwachtingen voldoet, dat is het eenvoudig verder uit te breiden door sensoren toe te voegen. Het dashboard kan voor u op maat aangepast worden en er is een webapp beschikbaar voor uw medewerkers.